Днес в низините ще бъде топло, с развитие на купеста облачност, но без съществени валежи.

Около и след обяд повече облаци ще има  в и около планините, където на места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални  градушки.

Условия за краткотрайни превалявания на отделни места  има и в части от Североизточна България и Северното Черноморие.

В софийското поле също не са изключени локални, предимно слаби, краткотрайни превалявания, както днес, така и в някои от следващите дни.

Дневните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса, за София около 28, 29 градуса.

До петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Очакват ни приятни температури около и малко  над 30 градуса, но и локални краткотрайни превалявания в следобедните часове, главно около и в планините.

По Черноморието времето ще бъде подходящо за плаж до събота, особено в часовете преди пладне. Температурата на водата ще бъде около 24, 25 градуса, а на въздуха - най-често между 26 и 28.

В събота и неделя температурите ще се понижат с 1 до 3 градуса, а атмосферата ще бъде по-нестабилна. 

В планините времето ще бъде по-подходящо за туризъм в часовете преди обяд. По-неопитните планинари следва да избягват дълги преходи в следобедните часове, когато атмосферата над повечето ни планини, евентуално с изключение на Странджа и Източните Родопи, ще бъде малко или повече нестабилна, с гръмотевични бури и съпътстващите ги опасни метеорологични явления. Температурите до събота на 1200 метра ще бъдат от 21 до 23, 24 градуса, а в неделя ще се понижат и до средата на следващата седмица ще бъдат от 16, 17 до 19 градуса.

Според прогнозните сценарии, съществена промяна на времето няма да настъпи и в рамките на следващата седмица, поне до около средата на месеца.