Зимата приближава и в следващите няколко дни ще усетим това по-осезаемо. Сняг засега няма да има, но температурите ще се понижат още и особено сутрин ще бъде доста студено.

 Днес облачността ще бъде по-често значителна, но до довечера ще остане почти без валежи. В Северна България ще духа слаб северен вятър, а в източните райони - слаб до умерен от изток-североизток.

Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса.

Тази нощ времето ще бъде облачно. На места ще превалява слабо, но валежите, ще бъдат несъществени. Минималните температури утре ще бъдат от 4 до около 9 градуса. Ще бъде почти тихо, освен в източните райони. Там ще духа слаб вятър от северозапад-север.

През деня облачността ще бъде значителна. Ще превалява слаб дъжд, главно в източната половина на страната. На запад валежите ще бъдат само на отделни места и съвсем слаби.

В Източна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури в страната ще бъдат от 8 до 13 градуса.

На континента времето е подобно на това у нас. По-топло е по Средиземноморието, а в Киев и Москва температурите през повечето време остават отрицателни и вали сняг.

В четвъртък у нас понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са от нула до 5 градуса, само на югоизток до около 7. Дневните стойности ще бъдат от 7 до 12.

Облачността ще бъде променлива, в източните райони значителна. По Черноморието ще превали съвсем слабо. Ще духа слаб вятър от изток.

В петък минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, по Черноморието до около 8, а дневните в интервала от 7 до 11, 12 градуса. Променлива облачност ще има на изток, а над западните райони ще бъде слънчево, но ще има места с утринни мъгли.

В събота облачността ще бъде значителна. На места ще превали слабо: в низините слаб дъжд, а в планините - сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат съществени. Слаб сняг е възможно да прехвърчи и по по-високите места в Предбалкана и високите полета, но снежна покривка няма да се образува. 

Минималните температури в събота ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните - от 3 до 8 градуса. Ще духа до умерен вятър от североизток.

В неделя ще бъде слънчево, сутрин - студено, с температури от около минус 4 до плюс 2-3 градуса. на места ще има  и по-ниски стойности.

През деня температурите ще останат между 3  и 8 градуса. Ще продължи да духа предимно слаб вятър от изток-североизток.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, предимно слаб. На места ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са около нулата, а дневните слабо ще се повишат. Ще остане без валежи.

 

ИЗБРАНО