В момента над по-голямата част от Европа е слънчево, с малко облаци и без валежи. Това е заради огромния антициклон, превзел почти целия континент. Изключение правят югозападната му и североизточна периферия: в Мадрид ще вали силен дъжд, а в Москва най-накрая ще завали слаб сняг, макар и при температури около нула градуса.

През нощта ще бъде ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 4 до нула градуса.

През деня облачността ще бъде незначителна. В Дунавската равнина ще остане ветровито. Максималните температури ще бъдат доста високи за януари - от 8 до 12, 13 градуса. 

В четвъртък през страната ще премине размит атмосферен фронт. Температурите сутрин ще останат без съществена промяна, а през деня ще се понижат и ще бъдат от 3 до 8 градуса. ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

В петък вятърът временно ще стихва и минималните температури ще са малко по-ниски, от около минус 6 до минус 2, на места в котловините отново до около минус 8. Дневните щр останат без съществена промяна,  в низините и котловините са възможни краткотрайни мъгли.

В събота ще се появи вятър от югозапад. Минималните температури ще се повишат  и ще бъдат от минус 3 до плюс 1  градус. През деня облачността, предимно висока и средна, ще се увеличи от запад. максималните температури ще се повишат и ще бъдат от 7 до 11-12 градуса.

Затоплянето ще продължи и в неделя, като минималните температури ще бъдат положителни в по-голямата част от страната, а в Дунавската равнина - до плюс 5-6 градуса на места. Дневните температури ще бъдат от 9 до 14, на места в Дунавската равнина до около 15 градуса - стойности, по-високи от обичайните за януари  с до десетина градуса. По-студено - до 7-8 градуса, ще остане в затворените котловини на Югозападна България, защитени от западния вятър. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Облачността ще бъде значителна, но най-често - средна и висока.

В Южна и Югозападна България облаците ще са по-плътни и ниски и на отделни места ще превали слаб дъжд, а по високите части на планините - слаб сняг. Валежите няма да бъдат съществени, освен на места в полите на Родопите в Тракия и Рила и Пирин.

Доста топлото за януари време ще се задържи и през голяма част от следващата седмица. Минималните температури ще бъдат положителни в повечето райони, а дневните - около, а в низините и над 10 градуса, в някои дни до 13, 15.