Месец юли започва с типично за него време, нормални температури, но и кратки превалявания, макар само на отделни места. В края на седмицата гореща вълна очаква източните райони и морето.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Над по-голямата част от страната ще бъде без валежи, освен в отделни райони в източна България, най-вече около източните части на Стара планина. Максималните температури ще са от 30 до 34 градуса.

Ще духа слаб източен вятър.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, малко по-ниски по високите котловини на Западна България. 

Утре ще бъде слънчево, в източната половина на страната и северните райони - без валежи. В планините на Югозападна България ще се развие по-значителна купеста облачност и  на места ще превали и прегърми.

Температурите ще се повишат малко спрямо днешните и в низините ще бъде горещо. Максималните стойности за страната ще са от 31 до около 35 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

В петък температурите ще останат без съществена промяна. Ще превали и прегърми на повече места в западните райони, но отново предимно в планинските и полупланински райони. Вероятност от краткотрайни локални превалявания има и в Софийско.

В събота отново на места в западната половина на страната ще превали и прегърми - летни превалявания с локален характер и краткотраен тип. Минималните температури ще останат високи, а дневните ще се понижат слабо и ще са около 30 градуса.

В неделя от североизток и изток ще започне пренос на по-гореща въздушна маса от Южна Русия и казахстан. В западните райони температурите ще бъдат от 29 до 32, 33 градуса, но в източните и североизточни райони ще бъд епо-горещо, до  около 35, 37 градуса. Горещо и влажно ще бъде и по Черноморието, като температурата на морската вода също ще се повишава още.

На места на запад отново ще превали и прегърми локално, а в източните райони ще остане без валежи.