Постепенното затопляне, което започна вчера и днес и което в западните райони едва-едва се усеща, все пак ще продължи и ще достигне максимума си в неделя и понеделник.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще остане значителна. Разкъсвания и намаления, както и слънчеви интервали ще има в източните и най-вече в североизточните райони.

Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат от около 5 в западните райони до 11-13 в Североизточна България.

През нощта облачността ще бъде разкъсана,по-значителна над югозападната половина на страната. В североизточните райони ще намалява до ясно време. Ще остане без валежи, а в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен вятър от изток и североизток.

Утре сутрин минималните стойности ще бъдат от нула до плюс 5 градуса. 

През деня ще се затопли още и температурите в Дунавската равнина и Източна България ще достигнат 13-15 градуса. По високите котловини на запад те ще бъдат по-ниски, до 8-9 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над северните райони. В по-голямата част от страната ще остане без валежи, а дъжд, причинен от преминаващ южно от страната циклон, ще превали само над крайните югозападни райони.

Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, от север и североизток.

В Европа времето остава слънчево над по-голямата част от континента, а също така - и по-топло, отколкото у нас. Силен дъжд се очаква в Атина, причинен от дълбокия циклон, за когото споменахме, преминаващ южно от страната ни - през Гърция.

В събота облачността ще бъде по-значителна над южните райони. там на места ще превали слаб дъжд. 

Максималните температури ще са от нула до 6 градуса, а дневните - от 11 до 16 градуса.

В неделя дневните температури ще се повишат още малко и ще достигнат 12 до 19 градуса. Вятърът ще се ориентира от северозапад  и  в Дунавската равнина ще се усили до умерен и временно силен.

Облачността ще бъде променлива. Краткотраен дъжд ще превали на места в западните и южни райони, но валежите няма да бъдат съществени.

В понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи, а от вторник ни очаква ново застудяване и валежи от дъжд и сняг.