Голямо дърво падна върху спрял автомобил в Харманли, съобщи "Булфото". Инцидентът стана днес следобед на улица "Петко Каравелов", а причината - заради силния вятър.

Собственикът на колата е бил в магазин наблизо, а след това се е качил в колата. Малко преди да потегли, дървото е паднало върху автомобила.

Снимка: "Булфото"

Младежът не е пострадал и е излязъл от дясната врата.

Клоните на дървото са паднали и върху друг автомобил, но той не е пострадал, добавя агенция "Булфото".

Снимка: "Булфото"

От сутринта силни пориви на вятъра в София също причиниха щети. Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столичната община (СО) работят по сигнали за паднали клони и дървета вследствие на силния вятър, съобщават от пресцентъра на общината.

Стихията вилнее днес и на много други места в страната - Перник, Велико Търново, Ресилово и др., съобщи Meteo Balkans.

Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 14 области на страната, показва картата за опасни явления на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ).

Предупрежденията за силен вятър ще важат за областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали.

Прогнозата на НИМХ е за силен южен вятър в източната половина от страната. През цяла България ще преминава студен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Максималните температури ще са в широки граници от 10° - 12° в Западната половина от страната до 18° - 20° на изток.