През седмицата ни очаква динамично и нехарактерно топло за края на септември време.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в западните райони. Почти без валежи.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 23 до 28 градуса.

През нощта ще има незначителна облачност,. Вятърът от изток ще стихне в повечето райони. Минималните температури ще бъдат отново от около 6 до 11-12 градуса, малко по-високи по морския бряг.

През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и максимални температури от 24 до 29 градуса.

Утре в 16 часа и 31 минути българско време започва астрономическата есен, но в следващите няколко дни до края на седмицата температурите ще се повишават.

В сряда минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а дневните - от 25 до 30. Облачността над Западна България, отначало предимно средна и висока, ще се увеличи в следобедните часове. Привечер и преди полунощ срещу четвъртък дъжд ще превали  в северозападните райони.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, а дневните ще останат от 25 до около 29, 30 градуса. Облачността ще бъде значителна, но в централните и източни райони - предимно средна и висока.

През нощта в сряда срещу четвъртък краткотрайни превалявания от дъжд ще има над Западна България, а в четвъртък - и на места в останалата част от страната.

В петък ще бъде топло за края на септември, с температури от 26 до 31 градуса. 

В събота предстои динамично и много топло, дори горещо време. Минималните температури ще са от 15 до 20 градуса и на места ще има тропични нощи - нехарактерно за последните дни на септември. Такива се наричат те, ако  минималната температура не падне под 20 градуса.

Ще се появи и усили фьон, умерен и силен вятър от южната четвърт.

През деня температурите ще са предимно около и над 30 градуса, а на местата, чувствителни на южен вятър, не са изключени и стойности до около 35, 36 градуса.

В неделя и понеделник вятърът отначало в северозападните райони ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува по-студен въздух. Температурите ще започнат да се понижават, а на места ще превали дъжд.