Продължава хладното и дъждовно време.

За днес НИМХ е обявила жълт и оранжев код за цялата страна, освен Видин и трите черноморски области.

Предупреждението е за очаквани валежи от дъжд и сняг. Оранжев код има за областите София, София-град, Ловееч, Габрово, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смоля, Пловдив и Кърджали.

Започналите превалявания от дъжд, в планините над 1000-1200 метра - от сняг, постепенно ще обхванат по-голямата част от страната.

На места валежите ще са интензивни. С проникването на по-студен въздух от север, по високите полета на запад дъждът ще се премесва със сняг, а при усилване на валежа ще преминава в мокър сняг ма 600-700 метра, 

Мокър сняг ще превали и в София. 

В планините ще вали сняг и ще се натрупа снежна покривка, а заради вятъра ще има и навявания и преспи. Избягвайте пътувания днес.

Температурите  след обяд през днешния ден ще са от 2-4 градуса по високите полета (по-ниски от тези сутринта) до около 12 в крайните източни райони.

 През нощта преваляванията ще продължат, като постепенно по високите котловини и в ниските планински части в Западна България ще започнат да преминават в дъжд. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от изток и ще се усилва до умерен.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около 3-4 до 9 градуса.

Валежите от дъжд ще продължат и утре, като под 1200-1400 метра постепенно ще преминават в дъжд. На отделни места по най-високите котловини и в някои планински райони не са изключени слаби поледици в началото на утрешния ден. 

В Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен източен вятър.

С прекъсвания ще превалява и в събота, а от неделя валежите спират и започва подобрение на времето.

Според предварителните прогнози, през следващата седмица ни очаква повече слънце и температури до около 20. Сутрин ще има места с мъгли.