Студеното априлско време ще се задържи още 2-3 дни, а на подобрение и затопляне може да разчитаме през уикенда.

Днес остава предимно облачно, с превалявания от дъжд, по високите места - от сняг над южните, планински и източни райони. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над крайните северни и южни райони. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат от около 5 градуса по високите полета на запад, където ще превалява сняг до 17 в Югоизточна България, където вятърът до обяд все още ще бъде от юг и югозапад. 

Жълт код за силен вятър е обявил НИМХ за цялата страна, освен 4 области в Югозападна България.

През тази нощ ще остане облачно. Превалявания ще има над южните и източни райони. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса. 

Ветровито ще остане и през деня утре. Облачността над северозападната половина на страната ще се разкъсва и ще бъде променлива, а предимно облачно ще остане на изток и югоизток. Дъжд и сняг ще превали на места в планините, южните и източните райони. 

Дневните температури ще бъдат ниски за април — от 7 до около 11 градуса. Отново малко по-студено ще бъде по високите котловини на запад — до 5-6 градуса. 

По-голямата част от Европа е обхваната от студен въздух и температурите са под обичайните за април. На места превалява слабо дъжд, но и мокър сняг, а дори в Рим и Париж сутрин температурите ще падат до около нула градуса.  

Топло остава само в Португалия, Южна Испания, Пелопонес в Гърция,както и в Южна Русия и части от Украйна.

В петък у нас облачността ще намалее до незначителна, като малко повече ще са облаците на изток и там след обяд не са изключени слаби краткотрайни превалявания. Сутрин температурите ще бъдат ниски - от около минус 1, минус 2 до плюс 3 градуса. Ще духа до умерен северозападен вятър. През деня ще се позатопли и на повечето места максималните стойности ще са от 8 до 14 градуса.

В събота и неделя ще бъде слънчево, а над западните райони - със средна и висока облачност. Сутрин остава опасността от слани. В събота минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 4, а в неделя от нула до 5 градуса.

Дневните стойности ще са от 11 до 16 в събота и от 13 до 18, 19 в неделя. Ще се появи слаб вятър от изток.