Ветровито и динамично време ни чака през седмицата, а за днес НИМХ е обявил жълт код за силен вятър за цялата страна без Смолянско.

Днес преди обяд облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад. Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса.

След обяд от север облачността ще се увеличава. Привечер и преди полунощ,  отначало на северозапад, а през нощта и на места в страната ще превали за кратко, предимно сняг. Валежите ще са краткотрайни и няма да са значителни.

Утре минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър.

Облачността ще бъде незначителна, намаляваща до слънчево време. Максималните стойности ще са малко по-ниски от днешните, от 2 до 8 градуса.

В сряда минималните температури ще са от минус 7 до минус 2, а дневните от 1 до 6 градуса. Вятърът ще отслабне.

В четвъртък минималните температури ще останат без съществена промяна. През деня ще бъде слънчево, а вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад. и ще бъде слаб, временно до умерен. Дневните температури ще са от 5 до около 10 градуса.

През нощта срещу петък облачността ще се увеличи и от северозапад ще започнат превалявания от дъжд сняг, които ще са по-значителни южно от Стара планина.

Снежната покривка в планините ще се увеличи. През деня в петък сняг ще вали по високите места в Южна България и над планините, а в югоизточните райони ще превалява дъжд  и мокър сняг.

В по-голямата част от равнинните райони на Северна България валежи няма да има или ще са слаби и краткотрайни. Повече подробности за тази обстановка очаквайте в следващите дни.

Минималните температури в петък ще бъдат от около нула градуса по високите полета до 8-9 в югоизточните райони. Ще духа силен вятър от запад-северозапад..

В събота и неделя вятърът ще се ориентира от север, а температурите ще се понижат.  Ще бъде предимно облачно.

Слаби превалявания от сняг са възможни около планините на Южна България.