Днес облачността ще бъде променлива, но предимно средна и висока. Ще духа слаб вятър от  югозапад.

Температурите ще са от 10 до 16 градуса.

Утре, на Коледа ще остане топло за сезона, с минимални температури от 3 до 8 и дневни - от 12 до 17 градуса.

Облачността от запад постепенно ще се увеличава и вечерта и преди полунощ срещу събота над северозападните и част от западните райони ще завали дъжд.

В събота дъжд ще превалява над Северна България. От северозапад за кратко ще прониква студен въздух и температурите през деня ще бъдат от около 5-6 по високите полета до 10 на север и 12-14 градуса в югоизточните райони.

Снегът в западната част на Предбалкана и високите полета временно ще се примесва с мокър сняг, но снежна покривка няма да се образува.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд на много места. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 7 на запад  и  северозапад до 15 в централните и източни части на страната.

В понеделник валежите ще спрат, облачността ще намалее до слънчево време.

Ще бъде доста топло за декември, с минимални температури от 4 до 10 и дневни от 11 до 16 градуса.

Топло, почти без валежи, с положителни минимални температури и максимални стойности около и над 10 градуса, ще остане времето в дните между Коледа и Нова година. Повече облаци и превалявания от дъжд са възможни само на отделни места на 31 декември. Температурите слабо ще се понижат в западната половина на страната, но ще останат много по-високи от обичайните за края на декември и януари.

Според предварителните прогнози, меко ще се задържи времето и в първите дни на новата година.