Предстоят няколко дни с топло за сезона, но ветровито време.

Днес денят ще започне със слънчево време, но след обяд ще се появи средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - временно умерен вятър от запад. Дневните температури ще бъдат пт 9 до 14 градуса, на места в низините до 15, 16.

През нощта ще има значителна облачност и ще бъде доста ветровито, особено в Източна България и Дунавската равнина, където вятърът ще бъде умерен и силен, от запад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат положителни в почти цялата страна и ще са от 2 до 7 градуса, в Дунавската равнина - до около 9, 10 градуса. 

Утре, събота, ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще отслабне, но няма да стихва и ще бъде слаб от запад и северозапад. Дневните температури след обяд ще бъдат от 12 до 17 градуса, а на места са възможни и малко по-високи стойности. 

В неделя през деня вятърът отново ще се усили, а облачността ще се увеличи. Ще остане топло за сезона, с температури сутрин от 1 до 7 и след обяд - от 12 до 17 градуса. На места северно от планините е възможно да превали съвсем слаб дъжд. 

В понеделник облачността ще бъде средна и висока - прозрачна за слънчевите лъчи. Минималните температури ще бъдат с мартенски стойности - от 3 до 9 градуса. През деня ще духа слаб вятър от югозапад и запад. Остава доста топло за началото на февруари. Следобед максималните стойности ще достигнат 12 до 17-18 градуса.

Във вторник през по-голямата част от деня ще остане топло, с температури около обяд от 14 до 19 градуса. Още привечер в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-север  и  с него ще започне да нахлува арктичен въздух.

Облачността ще се увеличи, ще завали дъжд, който през нощта по високите места ще преминава в сняг, не са изключени и гръмотевици. Заради граничните условия, в които се намира страната ни по този процес, конкретни прогнози за вида и количеството валежи очаквайте в следващите дни.

В сряда температурите ще бъдат с 10-12 градуса по-ниски от тези във вторник и до петък-събота следващата седмица ще се установи студено време, с близки до обичайните за февруари температури.