Предстоят няколко много студени дни, в които температурите ще бъдат дори по-ниски от обичайните за най-студения период в годината.

Днес ще бъде слънчево. В Дунавската равнина и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад. Максималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса.

През нощта облачността ще се увеличи и до сутринта над по-голямата част от страната ще бъде облачно. В Дунавската равнина все още ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса.

През деня утре облачността ще бъде значителна. На места отново ще превали слаб сняг, но валежите няма да бъдат съществени. Ще духа слаб до умерен вятър от север  и северозапад и  с него ще нахлува още по-студен арктичен въздух. Дневните температури ще останат отрицателни на много места в страната: от минус 3 до плюс 2 градуса.

Студено, облачно и ветровито ще остане времето и в неделния ден. Отново на места ще прехвърчи съвсем слаб сняг, без да образува нова съществена снежна покривка.

Минималните температури ще бъдат от минус 10 до минус 5, а дневните — от минус 5 до нула градуса. Ще остане ветровито, като вятърът ще засилва субективното усещане за много студено време.

Много студено ще остане времето и във вторник, като температурите може да паднат до около минус 15, а постепенно и слабо повишение на температурите ще започне в сряда.