През нощта повече облаци ще има над източната половина на страната. Преди и около полунощ е възможно за кратко на места да прехвърчи слаб сняг, но валежите няма да бъдат съществени. 

Ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса. 

През деня облачността ще бъде незначителна. В Дунавската равнина ще остане ветровито с до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от около нулата до плюс 5 градуса.

Зимно и студено ще бъде на много места в Европа. Във Варшава температурите също ще паднат почти до минус 10, а в Москва и минус 20. Сняг ще превали и в Истанбул.

В събота ще бъде облачно. Ще превали слаб или съвсем слаб сняг, но съществена нова снежна покривка няма да се образува.

Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 2, а дневните - от минус 3 до плюс 3. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В неделя остава предимно облачно и много студено. Възможно е да прехвърча слаб сняг, но валежите ще са несъществени като количество.

Минималните температури ще бъдат от минус 10 до минус 4, а дневните ще останат отрицателни, от минус 6 до минус 1, само в крайните югозападни райони до около нула.

В понеделник в много райони облачността ще се разкъса и минималните температури ще се понижат още, като ще бъдат от около минус 13 (на места не са изключени и по-ниски стойности) до минус 5 градуса. Дневните остават ниски - от около минус 6 до нула градуса.

Студено ще остане и във вторник и сряда сутрин, а слабо, постепенно повишение на температурите ще започне от четвъртък.