За поредна година ни очаква мека, безснежна и предимно слънчева Коледа, въпреки многобройните прогнози в някои сайтове от преди седмица-две.

Днес над страната ще бъде слънчево, с температури от 7 до 12 градуса в повечето места.

В някои райони в котловините ще остава малко по-студено, а в Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър и пои поречието на Дунав температурите ще бъдат най-високи.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от около минус 3, минус 4 до плюс 2 градуса.

Утре ще бъде слънчево, с температури от 6 до 11-12 градуса, но на места в низините и котловините ще има мъгли и намалена видимост, а температурите ще бъдат малко по-ниски.

Утре над целия континент зимните температури от миналата седмица ще отстъпват на по-топло време и високи температури.

Повече слънце ще има в Западна Европа, а в южните части, включително и у нас, на Балканите, ще бъде по-меко и с по-високи температури от тези в края на миналата седмица. Дори в в североизточните райони, в Москва, ще вали предимно дъжд, а температурите ще са положителни.

Предимно слънчево, с намалена видимост на места в низините  и котловините, ще остане времето и в сряда. В планините и източните райони ще духа слаб югозападен вятър и там ще е най-топло, с дневни температури до 13-15 градуса. В останалите места  те ще бъдат от около 6 до 123. Минималните ще са от около нула, минус 2 до 4-5 градуса.

В четвъртък ще се появи слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са почти без промяна, а дневните слабо ще се понижат. 

В петък по поречието на Дунав ще духа слаб вятър от запад, а в източните райони от югозапад - юг. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните от 7 до 12. Облачността ще бъде променлива.

В събота преди обяд ще духа до умерен и временно силен вятър, който в следобедните часове ще стихва. Дневните температури в повечето места ще са от 7-8 до 13-14 градуса. Ще бъде слънчево, с незначителна облачност.

Топло за декември с температури от 8-9 до около 14 градуса, ще остане времето и в неделния ден.