Британско момче на 11 години подкрепя борбата с климатичните промени, като изминава пеша големи разстояния, предаде Ройтерс.

Джуд Уокър, който е родом от градчето Хебдън Бридж, Йоркшир, върви към парламента в Лондон, като се надява, че така ще получи подкрепа за петиция за въвеждане на въглероден данък. Разстоянието е около 340 километра.

Момчето споделя, че е вдъхновено от младата шведска екоактивистка Грета Тунберг. Джуд Уокър е убеден, че въвеждането на въглероден данък е важна стъпка за намаляване на вредното въздействие, което хората оказват на климата.

"Сега знаем много повече за изменението на климата и мисля, че въглеродният данък определено би бил едно от най-полезните решения," споделя Уокър пред Ройтерс, докато преминава през Уобърн Сандс - градче, което се намира на 30 километра северно от Лондон.

Според него хората трябва да се подпишат под петицията за въглероден данък. Едва 57 000 души са я подкрепили, а ако броят им се увеличи до поне 100 000, то документът може да бъде предложен за дебат в парламента.

"Резултатите от климатичните промени вече се виждат", казва Джуд Уокър. "Наистина трябва да направим промени сега, особено ако искате да избегнете разрушителния ефект по-късно".

Всеки ден той изминава пеша по 16 километра, придружаван от член на семейството си или от приятели. Момчето планира утре да стигне до Лондон