Буря връхлетя Централна Европа, като нанесе множество материални щети и взе няколко жертви, съобщават световните медии.

Машинист в Германия почина, след като беше ударен от клон, паднал по време на бурята, предават ДПА и Асошиейтед прес.

Според полицията 50-годишният мъж бил спрял влака си вчера северно от Берлин, за да помогне на негов колега да разчисти паднали върху железопътните релси клони. Докато работел, той бил ударен от клон и закаран в болница, където починал днес сутринта.

Снимка: AP/БТА

Вчерашната буря причини смъртта на четири човека в Полша, както и щети в райони от северозападната част на Франция до източните части на континента.

Железопътните превози бяха прекъснати от паднали върху релсите изкоренени дървета във Франция, Германия и Нидерландия, а много покриви на сгради бяха повредени.

Снимка: AP/БТА

Силният вятър и проливни дъждове оставиха повече от 7 хиляди жилища във Финландия без електричество днес, съобщи съюзът на финландските електрически компании, цитиран от ТАСС.

Стихията е връхлетяла едновременно няколко региона в страната. В момента се съобщава за прекъсване на електроподаването в 37 града.

Снимка: AP/БТА

Скоростта на вятъра, измерена в морето близо до засегнатите региони, е била повече от 30 метра в секунда. Според телевизионния канал "Юле" най-високата стойност - 33 метра в секунда - е била измерена в близост до град Котка.

Служители на електрическите компании работят за възстановяването на електроподаването, но не се изключват нови спирания заради продължаващата буря.