Двама души загинаха, а около 20 се издирват при наводнения в щата Северна Каролина, причинени от останките на тропическа буря Фред, предадоха световните агенции.

Стихията, която сега е посттропически циклон, се е насочила към Ню Йорк и Нова Англия, съпътствана с проливни дъждове. Опасни вълни има покрай Източното крайбрежие и заради тропическата буря Хенри, която се очаква да се засили до ураган в началото на идната седмица с приближаването си към североизточните части на САЩ.

Същевременно ураганът Грейс причини мащабно прекъсване на електроподаването на полуостров Юкатан в Мексико, предадоха световните агенции. Стихията връхлетя района под формата на ураган от първа степен.

Тя достигна сушата при крайбрежния град Тулум с ветрове със скорост от 130 километра в час. Повалени бяха дървета и електрически стълбове, като без ток останаха десетки хиляди души. Няма данни за жертви. В района са изпратени около 400 военни да помагат на населението със справянето с последиците. Магазини, офиси и пристанища са временно затворени.

Грейс преди това наводни Хаити, Ямайка и Каймановите острови. След преминаването през Юкатан по посока Мексиканския залив, Грейс се очаква да се засили, да се насочи на запад и късно днес местно време да връхлети мексиканския щат Веракрус.