Днес облачността над западната половина на страната ще бъде по-често значителна и там около и след обяд ще превали и прегърми на места.

На изток ще духа силен и бурен югозападен вятър.

Дневните температури ще са от около 20 на северозапад до 26-27 градуса на места в източните райони и северно от планините.

През нощта ще бъде ясно, в източните райони със слаб вятър от северозапад.

Минималните температури утре ще бъдат от около минус 2 до плюс 4 градуса.

През деня в събота ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад. Купеста облачност ще се развива след обяд в планините на Югозападна България. Дневните температури ще са в интервала от 13 до 18 градуса.

В неделя временни увеличения на облачността ще има над източните райони, но вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб, до умерен вятър от запад.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 9 градуса, а дневните ще се повишат и ще достигнат 17 до 23 градуса.

В понеделник облачността ще се увеличава от югозапад, но ще бъде средна и висока. В източните райони и северно от планините ще духа слаб, до умерен югозападен вятър.

Минималните температури в повечето места ще са от 2 до 7, а дневните от 17 до 21, 22 градуса.

Във вторник и сряда температурите ще се повишат и минималните ще са от 4 до 9, по-високи в сряда, а дневните - от 14-15 до около 20 градуса.

Във четвъртък и петък предстои ново захлаждане и превалявания, но подробности за тези процеси очаквайте в следващите дни.