През последните седмици времето в нашата част на континента се определяше най-често от области на високо атмосферно налягане. Благодарение на това, имахме много слънце, високи дневни температури, но често ниски минимални стойности, със слани и дори мраз на определени места. В следващите дни и седмица-две това ще се промени.

Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. Все още почти без валежи.

Температурите ще бъдат от 16 до 21 градуса.

 

По-често времето ще се определя от циклонални долини и депрсии и това ще обуславя време с повече облаци, а в някои дни и превалявания от дъжд. Това ще бъде компенсирано от излизането на минималните температури от опасната за ранните зеленчукови и овощни култури, зона, тъй като заради повечето облаци, те ще бъдат по-високи.

Утре облачността ще бъде променлива, често значителна, но и слънчеви интервали.

Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса в събота и от 3 до 9 в неделя.

Максималните през първия ден ще са от 15 до 20, а в неделя - с градус-два по-ниски.

В събота дъжд е възможен над крайните югозападни райони, а в неделя - на места над западните и централни райони.

В понеделник ще има значителна облачност. Дъжд ще превалява в голяма част от страната, отначало без крайните северни райони. Минималните температури ще останат от 5 до 10 градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 16 до 21 градуса.

Във вторник дъжд ще вали над цялата страна, а дневните температури ще се понижат.

В сряда и четвъртък ще бъде по-често облачно и все още ще превалява дъжд. Температурите ще са около и над обичайните, от 15, 16 до 21, 22 градуса.