Валежи, придружени на места с градушка, ни чакат през тази седмица. Времето ще бъде неустойчиво, но с обичайни за тази част на годината температури. Все пак, ще има и дни с повече слънце.

Днес неустойчиво ще бъде в западната половина на страната и около планините там. На много места там около и след обяд ще превали и прегърми. Висока вероятност за краткотрайни превалявания има и в района на София - ако излизате на открито, носете си чадъри. Повече слънце ще има на изток и по Черноморието. Там ще духа слаб вятър от югоизток.

Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

През нощта краткотрайни превалявания ще има на места в Северна и Западна България. 

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 12 до 18 градуса. 

Утре през деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки.

Все пак ще има и места с повече слънце, като например по Черноморието, където краткотрайните превалявания са по-малко вероятни и евентуално само след обяд. 

Ще духа слаб вятър от изток.

Максималните температури ще са от 26 до 31 градуса. 

В по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде с няколко, до десетина градуса по-хладно, отколкото у нас. На по-високи температури, освен по Средиземноморието и на Балканите, ще се радват в източните части на континента - Киев и Москва.

Неустойчиво в много райони на страната ще остане времето през следващите дни до края на седмицата. Минималните температури ще бъдат около и над обичайните - от около 13 до 18 градуса, а дневните стойности през повечето дни ще са от 25 до 30 в повечето райони, освен в местата и дните с интензивни краткотрайни превалявания, когато ще са по-ниски.