До края на днешния ден ще бъде предимно облачно, с превалявания над цялата страна. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток. Дневните температури ще бъдат от около 18 градуса на запад до 26 в крайните източни и югоизточни райони.

Преди полунощ превалявания, на места интензивни и с гръмотевици, ще има главно около Западна Стара планина. След полунощ ще превалява над източните райони и по Черноморието.

Утре денят ще започне с предимно облачно време и минимални температури от 12 до 17 градуса. В Дунавската равнина ще духа умерен източен вятър.

През деня ще бъде облачно над по-голямата част от страната, а по-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има в северните и западни райони, като на северозапад облачността ще намалява до незначителна.

Дъжд ще вали с прекъсвания на места в Южна България и по Черноморието.

Дневните температури ще бъдат от около 19-20 в южните райони до 29-30 по поречието на Дунав, където ще има повече слънчеви часове.

В сряда минималните температури ще бъдат от 13 до 18, а дневните от 24 до 29-30 градуса. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Малко по-хладно ще остава по високите полета на запад.

Ще остане и ветровито, с до умерен източен вятър.

В четвъртък температурите ще са от 14 до 19 сутрин и от 25 до 29-30 в следобедните часове. Облачността ще бъде незначителна, повече - в крайните западни и югозападни райони. Слабо и краткотрайно е възможно да превали само на отделни места в планините на юг. Ще продължи да духа слаб вятър от изток.

В петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите сутрин ще са предимно от 13-14 до 19 градуса, а след обяд ще се повишат  и ще бъдат от 26 до 31 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

Без съществена промяна ще остане времето в събота и неделя. Ще бъде слънчево, с поява на незначителна средна и висока облачност и  температури сутрин от 13 до 18, а след обяд - от 26 до 31 градуса, с градус-два по-ниски в неделния ден.