Островите привличат хора по различни причини. Някои от тях мамят със своите плажове с бял пясък, други се отличават с тропическия си пейзаж, покрит с палми и чиста топла вода. В същото време има острови, които са спечелили слава със своите фантастични истории, понякога просто измислени.

Доскоро никой не обръщаше внимание на някои острови, докато не види как изглеждат отблизо или от "птичи поглед". Само в ерата на космическите пътувания, спътниците и дроновете хората успяват да открият, че на Земята има невероятен брой острови, които имат причудлива форма.

Например, има остров във формата на сърце. Някои острови изискват само поглед от правилния ъгъл и малко въображение, за да може приликата да стане очевидна. 

Представяме ви 10 острова с причудливи форми и истории.

>>>Виж цялата галерия от изумителни острови>>>

1. Манукан, Мамутик и Сулуг - три острова край бреговете на Кота Кинабалу, столица на малайзийската провинция Сабах. Трите острова отгоре приличат на усмихнато лице: уста и две очи. Усмивка може да се види от спътника и от самолета, заминаващ и пристигащ на международното летище Кота Кинабалу.

2. Галапагоският остров Изабела напомня водно конче

3. Бриджуни е верига от 14 острова в Адриатическо море край бреговете на Истрия и е част от Хърватия. Гмуркачите обичат да идват тук заради подводните археологически обекти и богат морски живот. Един от тези острови, наречен Газ, е най-малкият, прилича на риба и наподобява формата на известните крекери.

4. Скалистият остров Молокини в Хавай при по-внимателен поглед прилича на полумесец. Пейзажът е вулканичен кратер, частично потопен във вода. "Луната" се издига над водата с около 50 метра. Полумесецът е не само любимо място за инстаграм - снимки и споделяния, но също така защитава рифа и създава уникални условия за гмуркане.

5. В Италия на известния бряг на Амалфи има три острова: Лий Гали. Известни са също като сирени, кръстени на митичните същества, за които се смята, че са живели там и съблазнявали моряците, които разбивали корабите си по скалите подмамени от песните им. Днес ужасните истории придобиха блясък, благодарение на частни вили, които приютяват известни личности като Грета Гарбо, София Лорен и Жаклин Кенеди, а малко преди смъртта си, Рудолф Нуриев също купил вила тук. Най-дългият от островите е Гало Лунго. На моменти се описва като полумесец, но по-скоро напомня делфин, ако го погледнете от определен ъгъл.

6. Единствен в списъка е остров "Пиле" в Тайланд. Уникалната му форма може да се види не отгоре, а и на нивото на водата. Кораловите рифове, топлата вода и девствените плажове привличат тук много туристи.

7. Остров Палм Джумейра е първият, част от проект за създаване на изкуствени острови в Дубай. Отгоре наистина изглежда като палма. На "стъблото" на острова има търговски центрове и места за забавление, на палмовите клони - вили.

8. Във Фиджи има остров Тавару, наподобяващ формата на сърце. Вярно е, че не е възможно там често да срещнете влюбени двойки, по-скоро той е любим за сърфистите. Вълните са от световна класа, така че Тавару се превърна в едно от най-атрактивните места за сърфиране. Тук се провеждат редовно състезания и първенства.

9. Костенурковите острови във Филипините са част от по-големия варовиков архипелаг в Пангасинан. Има много острови, наподобяващи или крокодил, или гъби, или чадъри. Ако погледнете под прав ъгъл към един от островите, той очевидно прилича  на морска костенурка, плаваща по повърхността на водата