В следващите дни времето ще бъде по-динамично.

Днес още преди обяд в северозападните райони, а по-късно и в останалата част от Дунавската равнина и страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

С него във височина ще нахлува малко по-студен въздух, но с разбъркването на по-студения инверсионен слой в ниското, температурите дори слабо ще се повишат спрямо тези от предишните дни.

Облачността днес ще бъде променлива, около обяд на места в Дунавската ранина намаляваща до незначителна. Ще остане почти без валежи, а съвсем слаби превалявания са възможни на места на североизток.

Дневните температури днес ще достигнат 8 до 13 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива. В Дунавската равнина ще остане ветровито. Минималните температури утре ще бъдат от около нула, минус 2 градуса по високите полета до 5-6 в местата с вятър в низините.

В петък, утре, облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Дневните температури ще са от 7 до 11-12 градуса, 

Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от северозапад. 

В събота дневните температури ще се повишат и ще са от около 10 до 16 градуса. Ще бъде слънчево, с  повече облаци по Черноморието и в Югоизточна България. Остава ветровито.

В неделя вятърът в западните и централни райони ще стихне, а в източните ще се ориентира от югозапад.

Температурите ще бъдат без промяна, минималните от около 1 до 5, а дневните ще останат сравнително високи, от 9 до 14 градуса.

В понеделник вятърът ще се ориентира от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна. Привечер и през нощта срещу вторник, с нахлуване на по-студен въздух от североизток, ще започне застудяване.

На места в планините и южните райони ще превали дъжд, в планините - слаб сняг.

Във вторник ще бъде по-хладно, с дневни температури от 4 до 9 градуса. Ще бъде облачно, само на отделни места са възможни слаби превалявания, в низините - от дъжд, в планините - слаб сняг.