До края на деня днес облачността ще бъде променлива. Само на изолирани места в планините е възможно да превали съвсем слабо. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще достигнат стойности от нула до 5 градуса в повечето места.

През нощта облачността ще бъде значителна. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса.

Денят ще започне със значителна облачност, но от запад тя постепенно ще се разкъсва и намалява. На отделни места ще превали краткотрайно дъжд и сняг, но валежите ще са несъществени. Ще остане ветровито, с умерен и силен вятър от северозапад. Дневните температури ще достигнат 3 до 8 градуса.

В Европа слънчево ще бъде в Италия и на Пиринеите, Дъжд ще превали в северните части и около проливите, а слаб сняг - на изток. Температурите ще са около обичайните за това време на годината. На Балканите ще бъде ветровито.

У нас в сряда денят ще започне с незначителна облачност, но в следобедните часове от северозапад отново ще се увеличава. Вятърът ще отслабне, но няма да стихва  и ще бъде до умерен в Дунавската равнина. Минималните температури ще останат от около минус 4 до нула градуса, а дневните слабо ще се повишат и ще са от 5 до 10 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, на места от запад на изток ще превали краткотрайно дъжд, в планините - сняг. Минималните температури ще са около нулата, а дневните от 6-7 до 12 градуса. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб.

В петък облачността ще бъде променлива. Вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен и силен в Дунавската равнина. Минималните температури ще бъдат от около минус 5 по високите полета на запад до 2-3 градуса във ветровитите части на низините. През деня на места ще има слаби краткотрайни превалявания от дъжд и сняг, по-значителни само в района между централната част на Северна и Североизточна България.

Дневните температури ще достигнат 4 до 9 градуса.

В събота и неделя времето ще остане много динамично. Облачността ще бъде по-често значителна, на много места, главно през първия ден, ще превали, в планините и североизточните райони - сняг, а в западната част на Дунавската равнина и на юг - дъжд и мокър сняг.  Съществена снежна покривка няма да се образува.

Ще бъде много ветровито, особено в събота, с умерен и силен северозападен вятър над по-голямата част от страната. Време, крайно неподходящо за планински туризъм.

Минималните температури ще бъдат от минус 4-5 до около нулата, а дневните - от 2 до 7, малко по-високи на запад в неделя, до около 9 градуса.