Промяната на времето към по-зимно ще продължи днес  и през следващите дни.

До края на днешния ден остава предимно облачно. Ще започнат превалявания от сняг, в ниските места от дъжд  и мокър сняг, които ще обхванат голяма част от западните и централни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - от изток-югоизток. Там валежите ще бъдат от дъжд.

Максималните температури ще достигнат от 1-3 градуса на запад до 8 в източните райони.

През нощта преваляванията ще продължат и в западните райони ще се образува снежна покривка. На изток ще продължи да вали предимно дъжд. В района на София също ще се образува сравнително тънка снежна покривка, малко по-дебела в подножието на Витоша. Минималните температури утре ще бъдат от 2-3 на запад до 8 на изток.

През деня утре ще остане облачно, като валежите ще спрат на юг, а ще превалява главно на север и най-вече на североизток, където все още ще вали дъжд, но по високите части привечер срещу събота и там валежите ще започнат да преминават в сняг. Дневните температури ще останат почти без промяна и ще са от 2-3 на запад до около 8 по морския бряг.

В събота слаб сняг ще превалява на отделни места по поречието на Дунав, в планините и най-вече на североизток, в Лудогорието и Добруджа. Ще остане предимно облачно. Там също ще се образува снежна покривка. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 1 до 7 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад, а в източните райони - до умерен, от северна посока.

Въпреки, че температурите ще са положителни и в повечето места - малко по-високи от обичайните за януари, субективното усещане ще бъде за студено време.

В неделя облачността ще бъде значителна, но ще има временни разкъсвания. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 1, а дневните от около нула до 7 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, а по брега на морето - северен. На места на север и около планините ще прехвърча слаб сняг.

В понеделник минималните температури ще бъдат от около минус 4 до нула, а дневните - без съществена промяна, от 1 до 6 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Във вторник ще бъде предимно облачно и отново на места ще превали краткотрайно сняг, на юг - дъжд и сняг, но снежна покривка в ниските места няма да се образува.

Температурите ще останат без съществена промяна: минимални около и малко под нулата, дневни - от 1 до 5-6 градуса.