Днес ще се развива купеста облачност, по-значителна над западната част  на страната. Само  на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса. Слаби краткотрайни превалявания с локален характер не са изключени и в София.

Утре минималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, а дневните - от 27 до 31, 32 градуса. Ще се развива купеста облачност, но вероятност за краткотрайни превалявания има само на места в крайните западни райони.

В сряда ще превали и прегърми на повече места в планините и западните райони. Температурите ще останат почти без промяна: от 26 до 31 градуса.

В четвъртък ще се появи слаб северозападен вятър  и ще прониква по-хладен въздух, а атмосферата ще се лабилизира.  Краткотрайни валежи с гръмотевици, а на места и градушки, са възможни над по-голямата част от страната. Температурите ще бъдат от 24 до 29 градуса.

В петък ще бъде по-хладно, с температури от около 21 на запад  и  северозапад до все още около 28, 29 градуса в източните райони. Облачността ще бъде значителна, на много места ще превали и прегърми. Отново са възможни и локални градушки.

Съществена промяна на времето не се очаква в събота и неделя. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и  на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Явленията временно ще отслабват през втората половина на нощта и в сутрешните часове, когато са възможни слънчеви интервали.

Дневните температури ще са най-често от 20, 21 до около 25 градуса, но на местата с по-мощна облачност и повтарящи се краткотрайни валежи, е възможно да остава и малко по-хладно. 

Това важи най-вече за полупланинските райони и високите котловини и полета.