Очаква ни подобрение на времето.

Днес ще остане предимно облачно, но от югозапад валежите ще отслабват и в централните западни и югозападни райони ще спират. 

По-късно привечер преваляванията ще спрат на повечето места в западната половина на страната. През нощта валежите ще спират и на изток, а утре слаби валежи са възможни само на отделни места в Рила и Пирин.

Днес температурите след обяд ще достигнат от 8-10 градуса на запад до 18 в югоизточните райони. В западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, слаб, а в източните райони все още ще бъде до умерен, от северната четвърт.

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните в по-голямата част от страната - от 10 до 15 градуса.

Облачността ще бъде по-често значителна, но в повечето места ще остане без валежи.

В понеделник сутрин температурите ще са от около 1-2 градуса по високите полета и ниските части на равнините на запад, където ще се образуват слаби слани или краткотрайни утринни мъгли, до 8-9 градуса в някои източни райони.

През деня облачността ще бъде незначителна, а дневните температури ще достигнат 11-12 до 18 градуса. 

Без съществена промяна ще остане времето във вторник и сряда. Минималните температури ще са от малко над нулата до 7-8 градуса. В ниските места при безоблачно време и стихване на вятъра са възможни и стойности около нулата. Там ще има слани и утринни мъгли, които до обяд ще се разсейват.

Денем стойностите в повечето места ще достигат 13 до 18 градуса.

В четвъртък и петък в източните райони и северно от планините ще се появи слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат още малко и на места ще достигнат 21-23 градуса. В западната част на Дунавската равнина ще останат малко по-ниски.

Въпреки някои прогнози по медиите, хубавото време с голяма вероятност няма да се задържи чак до края на месеца. Според сегашните прогнози, към края на следващата седмица, събота и неделя, отново предстои понижение на температурите.

Следете прогнозите тук, за да бъдете информирани навреме.