До края на деня днес над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци ще има в планините на запад  и югозапад и по Южното Черноморие и там само на изолирани места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток.

Максималните температури ще достигнат 24 до 29 градуса.

Въпреки напредването на календара, температурите в страната ще останат летни през цялата седмица, а в последните и дни дори ще се повишат още.

През нощта ще бъде ясно, със слаб вятър от изток и югоизток. Минималните температури утре ще са от 10 до 15 градуса в повечето места, по брега на морето до около 18.

През деня над източните райони ще бъде слънчево, а повече облаци ще има над западната половина на страната и там само на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Дневните температури ще достигнат 26 до около 30 градуса. Ще бъде почти тихо, само по брега ще духа слаб вятър от изток.

На континента есента постепенно настъпва и вече владее западната част на континента, където температурите са близки до обичайните за тези места - около и малко над 20 градуса.

Топло, с летни температури остава на юг - Пиринеите, Апенините и у нас, на Балканите, с температури над 25 до около 30 градуса.

В сряда ще има средна и висока облачност, а след обяд около планините и на запад - и купеста. Там на отделни места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми. Минималните температури слабо ще се повишат  и ще бъдат от около 11 до 17 градуса, а дневните ще останат от 26 до около 31 градуса.

В четвъртък краткотрайни превалявания ще има на места в крайните западни райони. Облачността над останалата част от страната ще бъде предимно средна и висока, а температурите остават летни - около и малко под 30.

В петък, въпреки близостта на астрономическата есен, температурите ще бъдат по-характерни за август: минимални от 13-14 до около 19 и дневни от 29 до около 33 градуса. Облачността ще бъде средна и висока, а слаби краткотрайни превалявания са възможни само на изолирани места в планините на запад.

Есента в северното полукълбо ще започне в събота в 9 часа и 51 минути наше лятночасово време, но съботният ден ще бъде доста топъл и дори горещ в низините.

Ще бъде слънчево или с незначителна средна и висока облачност. Минималните температури ще са от 15 до около 20 градуса, а дневните от 30 до 35.

Горещо, а в по-голямата част от страната и предимно слънчево, ще остане и в неделния ден.