Горещините продължават, без изглед за съществено отслабване не само тази, но и през по-голямата част от следващата седмица.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 37 до около 41 градуса.

Тази нощ ще бъде ясно. В Дунавската равнина ще духа до умерен източен вятър. Температурите ще са от 18 до 23-24 градуса в повечето места.

Горещо остава и утре. Дневните температури ще бъдат от 37 до около 41 градуса. Ще бъде слънчево, но в следобедните часове над Северна България ще се появят купести облаци. На места, главно в североизточните райони е възможно да превали за кратко и да прегърми.

Ще духа слаб вятър от север, а в източните райони — до умерен от изток. Там температурите отново ще бъдат малко по-поносими, до 32, 33 градуса.

Пореден горещ ден очаква и столицата, с максимална температура около 37, 38 градуса.

В почти цяла Европа е слънчево и с високи температури. Най-горещо е на Балканите с температури около 40 градуса.

По-прохладно е в западния и източния край на континента, с 26 градуса в Москва и Париж, а в Лондон  ще вали дъжд и дневните температури на летище Хийтроу няма да превишат 16-17 градуса.

Почти без промяна ще остане времето в събота и неделя. През първия ден на отделни места в Северна България ще превали краткотрайно, придружено от гръмотевици.

Температурите ще останат почти без промяна.

В началото на следващата седмица за кратко над страната ще прониква не толкова гореща въздушна маса. температурите в понеделник ще са от 35 на запад и северозапад до 42 в източните райони, а във вторник - от около 34 до 39 градуса в цялата страна.

След символичното понижение на температурите, според сегашните прогнози, от сряда жегите се завръщат с нова сила: отново ни очакват стойности около, а на места и над 40 градуса.