Въпреки, че ще останат малко по-високи от обичайното за септември, в следващите дни температурите постепенно ще се понижат, а в петък на места ще превали краткотрайно.

Днес ще бъде слънчево, с незначителна облачност. В Дунавската равнина ще бъде ветровито с умерен, преди обяд  и  временно силен северозападен вятър в западната и половина.

Дневните температури ще бъдат от 28-30 градуса на запад до все още около 36 градуса в източната половина на страната.Минималните температури утре сутрин ще са от 13 до 18 градуса.

През деня утре облачността ще бъде незначителна, а привечер от северозапад ще се увеличи и на отделни места по западното поречие на Дунав и в северозападните райони е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Максималните температури ще са от 29 до 34, в крайните югоизточни райони все още до около 35, 36.

В петък на север ще има повече облаци и в крайните северни райони от изток на запад на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в източните райони - от север.

Температурите ще се понижат и ще бъдат от 27 до 32 градуса.

В събота ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност над планините, но малка вероятност за валежи. Температурите ще останат без промяна. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

В неделя температурите слабо ще се повишат и ще са от 27 до 33 градуса. Ще остане слънчево.

Слънчево и топло ще остане времето и в началото на следващата седмица.

Температурите в понеделник ще са от 28 до 33, а във вторник - от 29 до 34 градуса.

Ще духа слаб, в източните райони на места - временно умерен вятър от североизток.