През цялата седмица ни очаква предимно слънчево и горещо време, с температури около и над 35 градуса.

Днес преди обяд ще бъде слънчево, а по-късно в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Дневните температури ще са от 33 до 38 градуса, за София около 34. 

Ще духа слаб вятър от север, в източните и югоизточни части - до умерен от изток.

Утре и в сряда съществена промяна на времето няма да настъпи. Утрото ще бъде много топло, с температури в много райони над 20 градуса. През деня ще остане много горещо, с предимно слаб вятър от североизток и изток и дневни температури от 34 до около 39 градуса.

В четвъртък за кратко времето ще се дестабилизира. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще има развитие на купеста, привечер и на купесто-дъждовна облачност. Тогава на места в северните и западни райони и около планините ще превали и прегърми. Този процес, обаче, няма да донесе съществено понижение на температурите: дневните в четвъртък ще бъдат само с до около градус-два по-ниски от тези в сряда и само в местата с по-интензивни валежи привечер ще се усети временно захлаждане.

В петък ще бъде слънчево, с купести облаци, но малка вероятност за валежи, главно в планините на югозапад. Ще духа слаб вятър от изток и североизток. Сутрин температурите ще бъдат от 17 до около 21 градуса, а след обяд - от 31 до около 36.

През двата почивни дни остава слънчево и горещо, с температури след обяд от 31, 32 до около 36 градуса.

Краткотрайни валежи са възможни главно в събота в планините на югозапад.