Горещо и предимно слънчево ще бъде времето в следващите дни.

Днес ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но почти без валежи. Такива не са изключени само на изолирани места в планините на запад. Дневните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса в повечето места.

Тази нощ само на отделни места в Западна България е възможно да превали и прегърми. Явленията няма да бъдат масови. Минималните температури утре ще са от 16 до около 21 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на места около планините в Западна България. Дневните температури ще са от 31 до 36 градуса в повечето места.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

В неделя ще бъде слънчево, без валежи, освен на отделни места в планините на югозапад. Температурите ще останат почти без промяна.

През почивните дни има добри условия за планински и морски туризъм. В планините в следобедните часове на места ще превали и прегърми, а температурите на 1200 метра надморска височина ще са 23-24 градуса.

На морето температурите на въздуха ще бъдат около и малко под 30 градуса, а на водата 24-26 градуса. Там ще бъде предимно слънчево, със слаб бриз.

Горещо, слънчево и сухо остава в понеделник и първата половина на следващата седмица. Температурите ще бъдат от 32 до около 36, на места до 37 градуса.