До обяд все още валежи с гръмотевици ще има над източните райони и по Черноморието. В следобедните часове там облачността ще остава по-често значителна, но преваляванията ще са по-малко и постепенно ще спрат. В източната половина ще духа слаб, временно до умерен вятър от север-североизток.

В западната и централна част на страната ще бъде предимно слънчево, а в крайните северозападни райони привечер  и в началото на нощта също има вероятност за валежи с гръмотевици. 

Дневните температури днес ще достигнат 27 до около 32 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо, само над североизточните части ще има повече облаци. Минималните температури утре сутрин ще са от около 15 до 20 градуса, по морето до около 22.

В съботния ден ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност главно около планините, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат още и ще са от 29 до 34 градуса.

В неделя ще се затопли още и температурите ще са от 30 до 35, 36 градуса, като най-горещо ще бъде по източната част от поречието на Дунав. Ще бъде слънчево, с купести облаци след обяд, но валежи ще има само на изолирани места в планините на югозапад.

В понеделник и вторник остава горещо с температури от 30-31 до 36 градуса, но над крайните западни райони, Западна Стара планина и планините на югозапад ще има валежи и гръмотевици. През втория ден в по-късните следобедни часове ще превали и прегърми и на северозапад. В останалата, по-голяма част от страната вероятността за краткотрайни превалявания е значително по-малка.

В сряда и четвъртък температурите ще се понижат с до 2-3 градуса. През първия ден превалявания и гръмотевици ще има на запад, а през втория - само  на места в централните и източни райони, според сегашните сценарии в прогнозите.

Предстоящият уикенд предлага сравнително добри условия за планина, макар че тярбва да се съобразите с местните прогнози за локални валежи и гръмотевици в следобедните часове.

По морския бряг вероятността за валежи е малка, а слънчевите часове - повече.