И този уикенд ще се радваме на пролетно време, но в началото на другата седмица типичното за март променливо време отново ще ни напомни за себе си.

Днес температурите ще бъдат от 13 до 18 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с поява на висока облачност. В източните и планински райони ще духа слаб северен вятър.

Предстоящите почивни дни ще продължат традицията от последните няколко уикенда времето в края на седмицата да бъде хубаво и приятно за разходки на открито и туризъм.

Утре ще бъде слънчево, с повече високи облаци от днес, но този вид облачност е почти напълно прозрачна за слънчевите лъчи и няма да разваля приятното усещане, напротив: благодарение на парниковия им ефект сутрин температурите няма да паднат много.

Минималните температури утре ще бъдат от 3 до 9 градуса, а дневните ще са в по-широк интервал. В Североизточна България ще се усили вятърът от североизток-изток и ще прониква по-хладен въздух, затова в ранния следобед температурите в Добруджа и Лудогорието ще бъдат 10-12 градуса. Там и облачността ще се увеличи.

В западната половина на страната ще бъде по-топло, с температури до 17-20 градуса в крайните южни и северозападни райони.

През нощта срещу неделя вятърът на изток временно ще стихне и минималните температури в страната ще бъдат от 2 до 8 градуса, на места в котловините и високите полета малко по-ниски. Възможни са слаби слани.

В неделния ден ще бъде слънчево, с максимални температури от 15 до 20 градуса, отново малко по-ниски в североизточните райони.

В планините двата почивни дни ще има отлични условия за туризъм. Ще бъде сухо, без валежи, с променлива средна и висока облачност и  достатъчно слънце. Температурите денем на 1200  метра надморска височина ще достигат 10-11 градуса, малко по-ниски  в в събота в планините на Източна България. 

Хубавото време ще се задържи до понеделник.

Във вторник ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижат чувствително и ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Очаквайте актуалните ни прогнози за тези процеси в следващите дни.