В следващите дни температурите ще се повишават и в средата на следващата седмица ни очаква гореща вълна.

Днес в източната половина на страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност. На запад ще има повече купести облаци и след обяд и привечер на места ще превали и прегърми.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. В източните райони ще духа слаб вятър от изток.

Над Северозападна и част от Западна България ще има купеста облачност и там, както и вчера, на отделни места е възможно да превали краткотрайно.

Минималните температури утре сутрин ще са от 15 до 20, 21 градуса.

През деня над източната половина на страната ще бъде слънчево, а на запад ще има купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток.

Ще бъде горещо, с температури от 30 до 36 градуса. В София също е възможно да превали локално, а максималната температура ще достигне 29. 30 градуса.

В неделя минималните температури ще останат без промяна. Сутрин все още в северозападните райони са възможни слаби краткотрайни превалявания

През деня на места, главно около планините на Западна България ще превали и прегърми. Температурите ще бъдат от 30 до около 36 градуса.

В източните райони ще продължи да духа слаб източен вятър.

Двата почивни дни ще предлагат отлични условия за море и сравнително добри — за планина, ако правите преходите си, съобразявайки се с прогнозата за превалявания в следобедните часове.

Първият ден на следващата седмица ще започне с минимални температури от 15 до 20 градуса.

През деня ще бъде слънчево, горещо и почти без валежи. Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 32 до 37, 38 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.

В средата на следващата седмица ще се установи слънчево, сухо и все по-горещо време, с температури от 34 до 39, 40 градуса. В някои дни не са изключени и малко по-високи стойности. Очаквайте прогнозите ни в следващите дни.