През двата почивни дни и в началото на следващата седмица ни предстои доста топло време, на много места, главно в Източна България с летни температури.

Днес облачността ще намалява до незначителна, на места и до слънчево време. В източните райони ще духа слаб, до умерен вятър от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат и ще са от 22 до 27 градуса, в София повече облаци ще има преди обяд, а дневната температура ще бъде 24 градуса.

През нощта ще има променлива облачност, без валежи. Ще духа слаб вятър от юг. Утре минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

В съботния ден ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Дневните температури ще продължат да се повишават и ще бъдат от 25 до 30 градуса.

В неделя ще бъде доста топло за това време на годината. Минималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, а дневните — по-характерни за август, от 26 до 31 градуса, на места и с градус-два по-високи. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток и изток. Облачността ще бъде променлива, все още предимно средна и висока.

Слаби превалявания от дъжд са възможни в крайните северозападни райони.

 В понеделник ще остане топло, с минимални температури от 14 до 19 градуса и дневни от 27 до 32, на места и до около 33 градуса. 

Облачността ще се увеличава, но в източната половина на страната ще остане средна и висока. В Западна България на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Във вторник от запад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се понижават, на места ще превали дъжд, придружен и от гръмотевици.

В средата на следващата седмица температурите ще се понижат още и ще бъдат около и по-ниски от 20 градуса.