След необичайно топлото време за февруари през отминалите няколко дни, зимата отново се завръща.

Днес облачността ще бъде значителна и от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които в следобедните часове ще обхванат по-голямата част от страната. Температурите ще бъдат от 6 до 11 градуса. За днес в 16 области на Централна и Източна България е обявен жълт код за силен вятър.

Преваляванията от североизток бързо ще преминават в сняг и до около полунощ сняг ще вали в цялата страна, включително по Черноморието и в югозападните райони. Процесът ще бъде придружен от умерен силен източен и североизточен вятър. Атмосферното налягане бързо ще се повишава и преваляванията ще спират още утре сутрин - последно в крайните южни райони около обяд.

Ще бъде студено, а температурите ще останат под нулата през целия ден.

Снежна покривка ще се образува в голяма част от страната, но дебелината и в низините на повечето места ще бъде до няколко сантиметра, като само пред наветрените части на планините - Предбалкана, южните квартали на София, е възможно да бъде повече.

Най-студено ще бъде в неделното утро, с минимални температури от около минус 10 до минус 5 градуса. При изясняване и стихване на вятъра, в западната половина на страната на места в котловините са възможни и по-ниски стойности, до минус 13, минус 15 градуса.

Подобрение на времето и повишение на температурите предстои след понеделник.