В през тази седмица ще усетим, че пролетта приближава. Температурите от ден на ден ще се повишават и към края и ще имаме и стойности над 15 и доближаващи 20 градуса.

Днес над страната ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще се появи слаб вятър от запад. Дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса в повечето места.

През нощта облачността ще бъде променлива. В Дунавската равнина ще се появи слаб, до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от около минус 3 до плюс 1 градуса, а дневните- от 5 до около 11 градуса.

През деня утре ще има предимно незначителна облачност. Повече облаци ще има около Стара планина, но вероятността за валеж и там е малка. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

В Европа температурите бавно се повишават и вече почти никъде няма отрицателни температури дори сутринта.

На континента в повечето столици ще бъде и слънчево или с незначителна облачност. У нас, на Балканите в следващите дни температурите постепенно ще се повишават и в края на седмицата ще има места с такива, доближаващи 20 градуса.

У нас в сряда облачността ще бъде незначителна. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишат още малко и ще бъдат от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб вятър от запад, по Черноморието - умерен  и  временно силен от север.

В четвъртък минималните температури ще са около и малко под нулата, а дневните ще добавят още градус-два към стойностите си и ще бъдат предимно от 8 до 13-14 градуса. Ще има незначителна облачност, която след обяд ще се увеличава. Ще остане без валежи.

В петък вече ни очакват предпролетни температури - сутрин на много места положителни, а след обяд между 13 и около 18 градуса. Ще духа слаб западен вятър.

В събота през страната ще премине атмосферен фронт. Минималните температури ще се повишат, а дневните - слабо ще се понижат в сравнение с тези от петък, но ще останат високи - предимно над 10 градуса. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде силен в почти цялата страна, освен на югозапад, а в Дунавската равнина ще бъде и временно бурен. На места ще превали дъжд, само по високите части на планините -сняг.

В неделя вятърът ще отслабне, а температурите през деня слабо ще се повишат.