Температурите тази сутрин са малко по-ниски от обичайните, но твърде далеч от рекордни или дори от редовно отбелязваните през годините, характерни за януари, ниски минимални двуцифрени за цялата страна, стойности.

Ако не споменаваме Кнежа, където температурата винаги се отклонява от останалите и дори съседни станции в такива обстановки, както и части от вътрешността на Северозападна България, температурите в повечето места са между минус 6, минус 7 и минус 12, 13 градуса.

В София, НИМХ-Младост, минималната температура е малко под минус 9 градуса, докато в северната част на Софийско тя е паднала до минус 13, минус 14.

В Ново село, Видинско, минималната е малко под минус 7, а в самия Видин - минус 10 градуса. В Севлиево е минус 16, във вътрешността на Северозападна България до около минус 15, а в източната половина на Дунавската равнина минимумите са над минус 10 градуса, освен в Разград, където е било малко под минус 10.

До минус 21 градуса паднаха температурите тази сутрин в Чепеларе, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Това е най-ниската температура, измерена в област Смолян през последните 24 часа. Термометрите на вр. Рожен показаха минус 17 градуса, а в Смолян и Девин - минус 15.

В южните и югоизточни части на страната е по-меко, с температури от минус 4 по Черноморието до минус 7 в Пазарджик.

На югозапад, заради снежната покривка и други особености на актуалната синоптична обстановка е по-студено, с около минус 10 в Сандански и минус 14 в Гоце Делчев.

В обобщение, кой знае какви драматични минимуми, ако изключим високите западни полета и малка част от Северозападна България, няма. Температурите са малко по-ниски от обичайните минимуми за януари, но твърде далеч не само  от рекордните, но и от редовно отбелазваните ниски двуцифрени минимални такива, дори през последените десетилетие - две.

Утре вече опасност от ниски минимуми няма, заради предстоящата облачна нощ, както и постъпващата във височина значително по-топла от този през изминалата нощ, въздушна маса.

Следващите по-ниски минимуми очакваме в съботната сутрин, но в повечето места те ще бъдат по-високи от тазсутрешните.

Следете редовните ни прогнози.