Топлото есенно време ще се задържи още малко, но в следващите дни плавно и постепенно от ден на ден есента ще отнема по 1-2 градуса от температурните интервали.

През нощта ще има средна и висока облачност. Почти тихо, с минимални температури утре сутрин от 8 до 13 градуса.

През деня облачността ще намалее до слънчево време, а временни увеличения ще има на изток и в планините на юг. Вероятността за валежи и там е малка. Вятърът ще бъде слаб, от север, а в Източна България - от изток.

Дневните температури ще бъдат в интервала от 18 до 24 градуса.

В Европа в повечето столици ще имат температури около обичайните за това време на годината, както и променлива облачност, но и слънчеви часове.

Сравнително топло остава на Балканите, а най-високи температури ще има в Атина и Рим.

Хладно е на изток, с температури до 5 градуса в Москва и дъжд през целия ден.

У нас в петък през нощта ще бъде ясно, а денем-слънчево, със слаб вятър от североизток, по морето и на 20-50 километра от брега - от изток.

Сутрин на места не са изключени слаби мъгли и намалена видимост. Минималните температури ще бъдат от около 4 до 9 градуса. През деня температурите ще се понижат още малко спрямо предните дни и ще са от 17-18 до около 22 градуса: все още малко по-високи от обичайните за последните дни на октомври.

В събота ще остане слънчево и почти тихо. На повече места сутрин и в част от предиобедните часове ще има мъгли и намалена видимост. Минималните температури ще се понижат с още 1-2 градуса, а дневните ще останат почти без промяна.

В неделя времето остава без съществена промяна, с минимални температури от около 2 до 7 градуса. На места ще има слаби слани. Дневните стойности слабо ще се повишат ще са от 18 до около 23 градуса. По-късно след обяд и привечер от север облачността ще се увеличава.

В началото на следващата седмица облачността ще се увеличи. Минималните температури ще се повишат с няколко градуса, а дневните слабо ще се понижат и най-често ще бъдат от около 16-17 до 21-22 градуса. На отделни места са възможни превалявания от слаб дъжд или преръмявания, но по-конкретни подробности по тези процеси очаквайте в следващите дни.