През повечето дни от предстоящата седмица времето у нас ще бъде слънчево, с летни температури, а превалявания ще има в някои райони в сряда и в неделя.

До края на деня днес времето ще бъде слънчево, с незначителна облачност над планините и топло за втората половина на септември. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще достигнат 23 до около 28 градуса след обяд.

През нощта ще бъде ясно. В Предбалкана ще духа сляб вятър от юг-югоизток, а по течението на Дунав - от изток. Минималните температури утре ще бъдат от около 8 до 14 градуса.

Утре още от сутринта облачността от запад ще започне да се увеличава, но до късните следобедни часове ще бъде средна и висока. В Източна България ще духа слаб, по места - до умерен вятър от юг-югоизток. Топло за края на септември, с максимални температури от 24 до около 30 градуса.

В Западна и част от Централна Европа времето е доста хладно, на места превалява дъжд с различен интензитет. По-топло е на Балканите, по Средиземноморието и североизточните части на континента.

В сряда денят ще започне с високи минимални температури, от 11 до 17 градуса в повечето места. През деня ще духа слаб вятър от югоизток, а по-късно над Западна България временно ще се смени с такъв от запад-северозапад. С него след обяд там ще преминава размито атосферно смущение и на отделни места в крайните запяадни и северозападни райони ще превали, не е изключено и да прегърми.

В централните и източни райони ще остане без валежи. Там облачността ще остане предимно средна и висока. Температурите в страната ще бъдат от 25 до около 30 градуса.

В четвъртък минималните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 11-12 по високите полета на запад до 17-18 градуса. През деня ще бъде топло, с незначителна средна и висока облачност и температури от около 25 до 30-31 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток, в Стара планина - от североизток.

В петък  ще бъде слънчево, в низините - горещо. Температурите в страната ще бъдат от 29 до около 34 градуса. В Източна България и Горнотракийската низина ще се засили вятърът от югоизток.

Слънчево и горещо, с температури от 30 до около 35 градуса, ще остане времето и в събота. Привечер от запад ще започне увеличение на облачността.

В неделния ден с умерен и силен вятър от северозапад, впоследствие в източните райони - от североизток, над страната ще налхува по-хладен въздух. В западните райони ще завали дъжд, с температурите ще се понижат с около и над 10 градуса и ще бъдат от около 18-22 на северозапад  и запад до все още 26-27 в източните и южни райони.