До довечера облачността ще бъде по-често значителна, но ще има и разкъсвания и намаления, главно на север. Температурите ще бъдат от 18 до 23 градуса. Дъжд ще превалява в югозападните и най-вече югоизточните райони, където в района на Странджа и Сакар са възможни и по-съществени количества. Ще духа слаб вятър от североизток.

До полунощ преваляванията в района на Странджа ще спрат, но облачността над по-голямата част на страната все още ще бъде значителна. Разкъсване и намаление ще започне по-късно след полунощ от запад. Ще духа слаб вятър от северната четвърт.

Минималните температури ще бъдат от около 8 до 13 градуса.

В съботния ден над Западна България ще бъде слънчево, а в източната половина ще има средна и висока облачност, без валежи. Температурите ще се повишат и ще са от 22 до около 26-27 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.

В неделя започва астрономическата есен, но температурите ще се повишат още малко и минималните ще бъдат от 8 до 15, а дневните от 22 до 27 градуса. Малко по-ниски ще са сутрешните стойности на места в котловините и най-ниските места на запад и югозапад, като там не е изключено сутрин за кратко да има мъгли и ниски облаци.

Облачността през деня ще бъде променлива, в западните райони - незначителна. Вероятността за превалявания е малка. Остава и слабият северен и североизточен вятър.

В понеделник повишението на температурите ще продължи. Минималните стойности ще са от 10 до 16, а дневните от 24 до 28-29 градуса. Ще се развива купеста облачност, но вероятността за слаби краткотрайни валежи е само на изолирани места около планините.

Предимно слънчево и все по-топло ще бъде времето през следващата седмица.