До края на днешния ден остава нестабилно, на много места с краткотрайни валежи и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. Дневните температури в страната ще са от 22 до 27-28 градуса.

През тази нощ облачността над страната ще бъде променлива, временно намаляваща и до незначителна след полунощ. Преди това на отделни места все още е възможно да има локални слаби кратки превалявания. Минималните температури утре ще бъдат от 11 до 15 градуса.

През утрешния ден ще се развива купеста облачност и само на отделни места в западната половина на страната е възможно да превали краткотрайно. В Южна и Източна България ще духа слаб до умерен вятър от юг, а в западната половина на Дунавската равнина - от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 24 до около 30 градуса.

Утре на континента хладно, на места с превалявания, ще остане в голяма част от западните и централни части на континента.

На изток и югоизток, както и у нас, на Балканите, продължава обещаното повишение на температурите, като и у нас те вече доближават 30, а през почивните дни в някои райони и ще преминат малко над тази стойност.

Тази нощ облачността над страната ще намалява до незначителна в часовете след полунощ. Ще бъде и почти тихо. Минималните температури утре ще са от 12 до 18 градуса.

В съботния ден ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но само на отделни места около планините е възможно за кратко да превали. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. Дневните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса. В района на София през по-голямата част от деня ще бъде слънчево, а локални краткотрайни превалявания са възможни привечер.

Климатолозите приемат за начало на летния сезон 1 юни и той продължава до 31 август  (за разлика от астрономическото лято). Тази година началото на периода почти съвпада с установяването на летни температури у нас - дневни около и над 30, като и минималните са в рамките на и дори над обичайните за месец юни.

 В неделя денят ще започне със слънчево време и минимални температури от 14 до 19 градуса, но около и след обяд ще се развива по-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по Черноморието, в Родопите и около Западна и Централна Стара планина ще има превалявания с гръмотевици, които локално могат да бъдат и интензивни и придружени от градушки.

Температурите ще се повишат още малко и ще бъдат в интервала от 28 до около 34 градуса. 

Другата седмица започва с топло, на места и горещо време. В повечето райони ще бъде слънчево, с купести облаци, а условия за краткотрайни превалявания и локални гръмотевични бури и градушки има в части от Централна и Североизточна България.

Минималните температури остават без промяна - летни, от около 15 до 19 градуса. Дневните температури ще бъдат от 29 до 35 градуса.

Топло, с температури около и над 30 в следобедните часове, ще остане времето във вторник. Над почти цялата страна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще вали, гърми, а ще има и райони с интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. 

В сряда и четвъртък остава подчертано нестабилно, но дневните температури ще се понижат с няколко градуса.