Днес и утре температурите ще се понижат спрямо тези от последните дни с 10-12 градуса.

В западната част на Дунавската равнина вече нахлува по-хладен въздух. Температурите в момента там са около 20 градуса и духа силен и бурен северозападен вятър. Причината е преминаването на студен фронт, който ще донесе есенни температури в почти цяла Европа. 

През деня с умерен и силен вятър хладният въздух постепенно ще обхваща страната, все още без югоизточните райони. Дневните температури ще бъдат от около 21, 22 на северозапад до 32, 33  в Югоизточна България. 

Ще има променлива облачност, почти без валежи до края на деня.

Превалявания от дъжд, ще има на места утре и през нощта срещу петък. Утре ще бъде по-често облачно, а температурите ще са в широки граници - от около 15 градуса в северозападните и западни райони до 24, 25 на югоизток.

В петък минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, а дневните - от 17 до 22 градуса. Ще има променлива облачност, а слаби превалявания са възможни в южните и източни райони. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад.

В събота сутрин ще бъде тихо и ясно. Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса и на места по високите полета, в котловините и ниско разположените части на низините е възможно да се образува слана.

През деня ще бъде слънчево, с температури от 19 до 23 градуса.

В неделя опасността от слани остава, но дневните температури ще се повишат и ще достигнат 20 до 25 градуса.

В началото на следващата седмица температурите ще се повишат и ще бъдат от 25 до около 30 градуса.