Това е заглавието на редакционна статия във вестник The Sunday Telegraph.

В продължение на неотдавнашната тенденция на десни вестници да атакуват нулевото потребление на енергия, редакционна статия в Sunday Telegraph твърди, че "е трудно да се види" как целите за нулево потребление на енергия "могат да бъдат постигнати, без правителствата да наложат сериозни разходи на домакинствата и бизнеса".

Тя продължава: "Политиците не са честни с избирателите. Възможността им за маневриране по отношение на цели като предстоящата забрана на нови дизелови и бензинови автомобили или въвеждането на термопомпи е ограничена от законодателство, което изисква значително намаляване на въглеродните емисии до предварително определени дати.

Те не обясняват на обществеността, че ако например отложат забраната за бензиновите автомобили, вероятно ще трябва да направят компенсаторни намаления в други области, които ще имат своите последствия."

Вестникът признава, че "има силна обществена подкрепа за теоретичната цел за декарбонизация", но казва, че "това не е задължително за отделните мерки, които се въвеждат, за да се постигне тя".

Статията заключава: "Наистина ли политиците, подкрепящи нулевата мрежа, смятат, че обществеността подкрепя това, че е принудена да се откаже от автомобилите си, или че ще приеме значително намаляване на жизнения си стандарт, или че ще бъде доволна от ограниченията на възможността да пътува в международен план? Разбира се, че не. Но именно това предстои, ако Великобритания не промени курса си."

На друго място климатоскептичният колумнист Доминик Лоусън пише в Daily Mail, че правителството на Обединеното кралство е "правилно да прекъсне сътрудничеството с Грийнпийс" след неотдавнашния протест в дома на Сунак.