През тази нощ ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Ще духа слаб вятър от юг и минималните температури ще са от 7 до 12 градуса.

Още сутринта, отначало над северозападните райони, а по-късно и в останалата част на страната ще завали дъжд, който до следобедните часове ще достигне и Източна България. Валежите ще бъдат краткотрайни, но на места - интензивни и придружени от гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса. В Източна България ще бъде най-топло, там ще духа и умерен до временно силен южен вятър. По-късно в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад.

В неделя минималните температури ще са от 4 до 9-10, а дневните от 14 до 19 градуса. Над Южна България ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от дъжд, а на север облачността ще намалява до слънчево време. В Дунавската равнина вятърът от запад ще бъде до умерен.

В понеделник влошаването на времето ще продължи. Страната ни ще попада под влияние на добре изразен средеиземноморски циклон. Ще бъде облачно, с до умерен източен вятър. Валежите над южните райони постепенно ще обхванат цялата страна и на места количествата ще бъдат значителни - до над 20-25 литра на квадратен метър.

Минималните ще останат без промяна, но през деня понижението на температурите ще продължи и максималните ще са от 10 до 15-16 градуса в низините и до 7-8 в котловините на запад. В планините дъждът постепенно ще преминава в сняг. Това ще бъде начало на по-трайно захлаждане, което ще продължи през по-голямата част от следващата седмица.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, който в Предбалкана, високите полета и Лудогорието ще преминава в сняг. - там по високите места е възможно образуването и на временна снежна покривка. Със слаб и умерен вятър от север  и североизток ще прониква студен въздух.

Температурите сутринта ще са от 4-5 до 10 градуса. През деня над Северна и Западна България те почти няма да се повишават. В страната дневните стойности ще са от 5-9 градуса на север и запад до все още 15-17 в Горнотракийската низина и по крайбрежието на морето.

Обстановката ще бъде сложна и затова следете актуалните прогнози в следващите дни.

В сряда минималните температури ще бъдат от около минус 1, нула до 3-4 градуса, а дневните в повечето места ще останат едноцифрени: от 3-4 до 8-9 градуса, само в крайните южни и югозападни райони до 10-11. Валежите ще са на по-малко места и по-малки като количество.

В четвъртък и петък облачността ще остане предимно значителна, но температурите ще се повишат с по 2-3 градуса на ден. Въпреки това, времето ще бъде по-студено от обичайното за април.