В следващите дни остава горещо.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 37 до 41 градуса. След обяд ще има повече купеста облачност над североизточните райони, но само  на изолирани места е възможно да прегърми или превали съвсем слабо. 

За днес НИМХ е обявил оранжев код за по-голямата част от страната, с изключение на Силистра, Смолян и черноморските области. Там предупреждението е жълт код.

През нощта повече облаци ще има на североизток и там не е изключено да прегърми или да превали слабо. Минималните температури утре сутрин ще бъдат около 20 градуса.

През съботния ден ще остане горещо, с максимални температури от 36 до 41 градуса, отново малко по-ниски по морето. Около и след обяд на места в Стара планина и северните райони  е възможно да превали краткотрайно и да прегърми.

В повечето случаи, вероятно само ще прегърми, без съществен валеж. Това са така наречените «сухи гръмотевици» и са дори по-опасни, тъй като могат да предизвикат пожари в гората или на полето.

В неделя ще бъде слънчево, горещо и сухо. Минималните температури остават около и над 20, а дневните от 37 до 42 градуса.

Още малко ще се засили жегата в понеделник, когато след обяд дневните стойности на места е възможно да достигнат и 42, 43 градуса.

През почивните дни и в понеделник в крайните източни райони ще духа слаб до умерен вятър от изток и там дневните температури ще остават малко по-ниски.

Към вторник температурите над северните и част от западните райони ще се понижат съвсем слабо, но ще остане много по-горещо от нормалното.