Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над цялата страна. По-слаби и с повече прекъсвания ще бъдат валежите в Дунавската равнина.

Температурите ще бъдат в широк интервал: от около 17 градуса по високите полета на Западна България до 25, 27 на места в югоизточните райони.

Утре съществена промяна на времето не се очаква. Ще продължи да превалява дъжд, като този път по-съществени ще са валежите северно от Балкана, но и  в югоизточните райони.

Ще бъде хладно за сезона, като по високите полета на запад температурите с голяма вероятност янма да преминат 15-16 градуса.

В низините стойностите ще достигнат 22, 23 градуса.

В петък и събота интензитетът на преваляванията ще отслабне, а в часовете преди пладне дъждът в повечето райони ще спира, а облачността ще се разкъсва за кратко.

Температурите в петък ще се повишат спрямо четвъртък и ще са от 20 до 27 градуса. В събота ще се позатопли още и ще има места в низините с температури до 27, 29 градуса.

Повече краткотрайни  валежи с гръмотевици ще има в съботния ден в северните и североизточни части, аккто и  в Балкана.

В неделя преваляванията ще спират или ще бъдат съвсем слаби, главно в североизточната половина на страната.

Ще духа слаб северен вятър.

В Западна и Южна България температурите ще достигнат стойности до около 24, 25 градуса, но в североизточните, част от северните  и  източни райони ще бъде доста хладно и дневните температури няма да превишат 20 градуса.

По-съществено подобрение на времето ще настъпи в понеделник и вторник. Тогава ще бъде слънчево, почти без валежи, а температруиоте в низините ще достигнат стойности около 32, 33 градуса, в района на София около 28, 29.