Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но в низините ще остане без валежи. Горещо, с температури от 30 до 35 градуса, за района на София 29, 30.

След обяд  и привечер в планините на Югозападна България ще превали и прегърми. Преди и около полунощ локални краткотрайни валежи не са изключени и около Стара планина в централните и части, а малка вероятност за краткотрайни превалявания има и в Софийско.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за локални краткотрайни  валежи. По Черноморието ще има средна и висока облачност, по-значителна по Южното. Горещо, с температури от 30 до 35, на места в низините и до около 36 градуса.

В събота и  неделя съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Температурите ще бъдат от 31 до 36 градуса, за София 30, 31. Ще духа слаб, в източните и югоизточни части временно умерен и  засилен вятър от североизток, особено в събота.

През двата почивни  дни времето ще бъде подходящо за планина. На надморска височина 1200 метра температурите ще бъдат около 23, 24 градуса. Ще има купеста облачност в следобедните часове, но валежи са малко вероятни и там.

По морето ще бъде слънчево, но доста ветровито: ще духа умерен вятър  от североизток, а вълнението ще бъде значително.

В началото на следващата седмица ще остане слънчево, предимно сухо и горещо, с температури от 29, 30 до 34 градуса.